konyhatündérkedtem. Szeretem az olasz konyhát, a bazsalikomot és a paradicsomot minden mennyiségben. Megpróbáltam üvegbe zárni a friss paradicsom zamatát. 3 kiló félbevágott és mag nélküli paradicsomot, 1 fej fokhagymát, 1 liter olívaolajat és saját termesztésű fűszernövényeket (bazsalikom, orgáno, kakukkfű és rozmaring) összekevertem és 2 órát sütöttem légkeveréses sütőben 80 fokon. Nagyon finom illata volt, már csak ezért is megérte elkészíteni. A receptet ebben a francia blogban találtam.
Főztem néhány üveg vaníliás őszibaracklekvárt, még a nyár elején megtetszett az ötlet egy Dr. Oetker-es receptfüzetben. Leturmixoltam a barackokat majd összekevertem 2 Bourbon vanília kikapart belsejével, narancslével, nádcukorral és a 3:1-hez zselésítővel.Állandó keverés mellett felforraltam és 3 percig főztem. A lekvárt az előzőleg kimosott üvegekbe töltöttem és közben jó sokat kóstolgattam:)
Pihenésképpen gyönyörködtem a virágzó kaktuszokban és leánderekben:
Pihenésképpen gyönyörködtem a virágzó kaktuszokban és leánderekben:
2 megjegyzés:
Szerintem egész jó kis napod volt. :)
Jó volt ügyködni egy kicsit a konyhában:)
Megjegyzés küldése