2010. december 8., szerda

Flutter Scarf

 
Nyári bárányfelhős égre emlékezete ennek a fodros szegélyű sálnak a színe. Középen kezdtem el a kötést, egy láncszemsorra felszedtem a kezdéshez szükséges szemszámot majd megkötöttem az egyik felét. A minta 4 sorból áll, mindkét oldalán kell kötni. A szegélyminta gyönyörűen kiszélesedik és egy fodros szegély lesz a végeredmény. Amikor végeztem az egyik felével, lebontottam a láncszemsort és felszedtem ismét a szemeket majd az első feléhez hasonlóan kötöttem. A fonal hihetetlenül puha, 80% Kid Mohair tartalama van. Kicsit féltem a mohairtől, mivel utoljára a 90-es évek elején kötöttem török gyártmányú mohair fonalat, azok nagyon kibolyhosodtak és elnyúltak. A pulóvert minimum két számmal kisebbre kellett kötni:) Azóta el is felejtettem a mohairt, de ez a fonal kellemes meglepetést szerzett, érdemes kötni belőle.

Minta: Flutter Scarf
Tervező: Miriam L. Felton
Fonal: Baby Kid Extra (25 gramm/245 méter; 80% Kid Mohair, 20% nylon)
Tű: 4 mm
Méret: 165 x 30 cm
Súly: 90 g

8 megjegyzés:

Annamari írta...

Gyönyörű lett!

Otthon Művek írta...

Hát ez valami meseszép! Nekem úgy rémlik gyerekkoromból, amikor még anyukám kötött nekem, hogy a mohair szúr is, de ez nagyon nem úgy néz ki!

Délka írta...

Az a mohai amiről írtam, az csak nyúlt, de nem emlékszem hogy szúrt volna:)

Irenka írta...

Nagyon-nagyon szép!

bucilla írta...

Csodás sálacska, nem csak a színe, az állaga is bárányfelhőnek látszik:)

Namata írta...

Fantasztikusan szép puhaság !!

Csilla írta...

Csodaszép. Van itt nekem is 50 g ilyen csoda de még megfogni is alig merem nem kötni belőle :) Majd jövőre :)

Délka írta...

Csilla, érdemes kipróbálni, nagyon jó a fonal:) Két szálat fogtam össze, így kicsit vastagabb lett, de mindenképpen kötök majd egy szállal is.